Bedtextiel

Nirwana Bedtextiel

Royal satijn - Haarhuis en Jansen

Er zijn drie type dekbedovertrekken, de aquilo, de borealis en de aurora. Deze kunt u zelf samenstellen, in zeven verschillende kleuren: wit, ivoor, beige, bruin, donkerbruin, donkergrijs en zwart.

De overtrekken worden ambachtelijk, met de hand gemaakt. Daarbij wordt veel zorg besteed aan de afwerking, confectie en het materiaalgebruik. De dekbedovertrekken van Haarhuis & Jansen zijn uniek omdat ze vervaardigd zijn van het zeer exclusieve Royal Satin. Dit is het meest luxe en hoogwaardige satijn dat verkrijgbaar is.

Royal Satin bestaat uit 100% zuivere katoen en weefsel waarbij de kruispunten van de ketting- en inslagdraden gelijkmatig verspreid liggen en bedekt worden met inslagdraden. Deze techniek maakt het mogelijk om soepele stoffen te weven doordat de draden zeer dicht op elkaar liggen. Royal Satin heeft, in tegenstelling tot een standaard satijn, geen hoge glans, waardoor het meer luxe uitstraalt en veel langer mooi blijft.

Bij de dekbedovertrekken worden passende kussenslopen geleverd.


Belgisch linnen - LibecoLibeco

In tegenstelling tot katoen (meer dan 20% van de wereldwijde productie van herbiciden en pesticides gaat naar de katoenteelt) is vlas van nature uit een groener product. Libeco heeft bij het bleken van vlas chloriet vervangen door peroxide en alle schadelijke verfstoffen door niet-toxische formules.

Linnen is ook meer vocht absorberend dan katoen en is tegenwoordig in bepaalde gevallen voorgewassen zodat strijken een optie is en niet een must.

Zowel kussensloop als dekbedovertrek sluit met een flap in plaats van een ritssluiting en bovenlakens zijn ook verkrijgbaar in linnen.

 

Jersey stretch katoen - Kneer