Bioswing

Bewegen middels het pendelmechaniek

Steeds meer mensen ontdekken hoe eenvoudig het is om gedurende de werkdag lichaam en geest actief te houden: met de unieke Haider BIOSWING-Technologie. Het geheim: zeer gevoelige swingelementen geïntegreerd in het zitmechaniek van de stoel zetten de subtiele levensimpulsen, zoals ademhaling en hartslag, om in beweging. Direct, continu en zonder dat u er iets voor hoeft te doen.

 

Onbewuste beweging terwijl u zit

Het klinkt fascinerend en simpel: het BIOSWING-systeem in uw bureaustoel werkt dusdanig eenvoudig dat het met uw lichaams en bewegingsritme harmoniseert. De huidige westerse mens brengt ongeveer 12 tot 16 uur per dag zittend door! Een groot gedeelte hiervan is gedurende de werkdag. Logisch dat u kiest voor een stoel die deze vorm van topsport als beste vertaalt. De BIOSWING® stoel biedt naast het goede gevoel ook nog beweging, ondersteunt spieren en zenuwen in hun functioneren en reageert subtiel op verandering van lichaamshouding.
 

De oplossing voor uw rugklachten

Het 3D BIOSWING-mechanisme geeft continu adequate bewegingsprikkels af aan de ongeveer 150 segmentale rugspieren die mede verantwoordelijk zijn voor de stabilisatie van de wervelkolom. Ook heeft het een positief effect op onze tussenwervelschijven. Deze flexibele en sturende structuur tussen de wervels is zeer gebaat bij beweging. Het 3D BIOSWING-mechanisme in de stoel levert deze beweging automatisch en onbewust zodra men gaat zitten. De flexibele en sturende tussenwervelschijven tussen de wervels is zeer gebaat bij beweging. Het 3D BIOSWING-mechanisme in de stoel levert deze beweging automatisch en onbewust zodra men gaat zitten.
 

Fitter opstaan na het zitten

Sneller dan de een “high performance computer” verwerken onze hersenen miljarden data in luttele milliseconden. Dankzij de bewegingsimpulsen van het BIOSWING-onderstel zijn de hersenen in staat om gedurende de werkdag continu bestaande bewegings programma’s tussen hersenen en spieren te optimaliseren en actualiseren. Hierdoor zult u zich na een dag werken fitter voelen.