Flowsleeping

‘DYNAMISCHE AKTIEF AANPASSENDE SLAAPSYSTEMEN‘

Flowsleeping systeem

slaapt pas lekker als je op een natuurlijke wijze wordt ondersteund, en op een ongedwongen manier van houding kunt veranderen als het lichaam daaraan behoefte heeft

Gemiddeld slapen we zo’n acht uur per etmaal. Zou u zo’n lange periode onbeweeglijk stil liggen, dan zou u bij het opstaan nauwelijks nog kunnen lopen van de spierpijnDaarom gaan wij er bij het ontwerpen van ergonomische zit-en slaapsystemen van uitdat ze ze zich moeten kunnen aanpassen aan de beweeglijkheid van een mens.
 
AKTIEF aanpassend staat tegenover PASSIEF aanpassend.
Tegenwoordig worden steeds meer slaapsystemen ontwikkeld vanuit de visie dat een mens een onbeweeglijke pop is, die ook onbeweeglijk gehouden moet worden als hij slaapt. We noemen dat passieve aanpassingen

FLOWSLEEPING slaapsystemen zijn AKTIEF aanpassende (of zelfregulerende) slaap-systemen die zich door hun ophanging en communicerende werking telkens opnieuw aanpassen aan veranderende houdingen.

Op die manier "onderhouden" ze de beweeglijkheid en souplesse van gewrichten, banden en spieren, zonder uw diepe slaap te storen. In tegendeel, de aanpassing aan de lichaamsvorm en de spreiding van de druk op de huid zijn zo voortreffelijk dat er een natuurlijke overgave aan rust en ontspanning ontstaat die zijn gelijke niet  kent.

Flowsleeping werkt met 2 types bodem:

Flowform bodems worden gemaakt uit starre beuken latten waarop de verende elementen
zijn gemonteerd en geven overal waar u ligt dezelfde steun, naar links, rechts of in het midden.
 
De stijfheid van de elementen is zodanig dat de vorm van het lichaam direct doorgegeven wordt aan de beweging van de banden zodat de spreiding van druk optimaal gebeurd.
 
De negen elementen zijn losjes met elkaar verbonden zodat ze gemakkelijk onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen.
 

Interflow bodems hebben verende latten (maar liefst 46) bovenin en 9 verbindingslatten onderin, allemaal gelaagd opgebouwd.  De bodem zweeft op dezelfde manier in de frames als de Flowform bodems, maar met dien verstande dat de elementen niet onafhankelijk van elkaar bewegen, maar gekoppeld zijn. Dat betekent dat de bodem wat trager reageert in zijn aanpassing en daarom wat stugger aanvoelt.

De 46 verende latten geven ook een iets ander ligcomfort, ze veren in het midden iets meer in dan aan de zijkanten omdat ze daar in een steun gemonteerd zijn. Het is een kwestie van gevoel.

De matrassen die we op onze Flowsystemen gebruiken zijn gemaakt van natuurlatex. De ongelooflijke soepelheid en de puntelasticiteit (het gemakkelijk opnemen van de uitstekende delen van het lichaam) maken dit materiaal uitermate geschikt voor het zich voegen en aanpassen aan de beweging van onze bodems en het ondersteunen van het lichaam. 

De open celstructuur, het enorme aantal ventilatiekanaaltjes, de anti-bacteriële werking van het materiaal de duurzaamheid en last but not least, de milieuvriendelijkheid bij zijn winning en verwerking zijn voor ons redenen om uitsluitend met natuurlatex te werken op de Flowsleeping bodems.