Natuurlijk wonen - Team 7

Team 7 is een bekende Oostenrijkse fabrikant van houten meubilair, met als thuisbasis Ried in de buurt van Salzburg. Reeds jarenlang biedt Nirwana het volledig assortiment van het Team 7 volhouten eet-,  slaap- en kinderkamer en kantoormeubilair aan. In 2012 heeft Nirwana het gelijkvloers tot één grote Team 7 studio omgebouwd met waarschijnlijk het meest uitgebreide Team 7 assortiment in de Lage Landen.

Een oud indiaans spreekwoord geeft misschien het best de filosofie van Team 7 weer: “We hebben de aarde niet van onze voorouders geërfd maar geleend van onze kinderen”. Het Team 7 meubel respecteert de natuur, is duurzaam en behaaglijk, heeft karakter en is tijdloos mooi.

Volhout en geolied

Enkel volhouten met natuurlijke oliën behandelde producten worden aangeboden, uit loofboomhout afkomstig van duurzaam bosbeheer in West en Oost Europa:

Els           Beuk en Kernbeuk          Esdoorn            Eik              Kers             Notelaar

Het “reinheidsgebod” van Team 7 is: hoogwaardig loofhout, formaldehydevrij verlijmd, met kruidenolie veredeld en verder helemaal niets.

Duurzaam, stijlvol en inventief

Gedurende  het laatste decennium verruimde Team 7 zijn klassieke huisstijl van ronde, zachtere vormen (Opus 1 en Opus 7, Mobile) naar strakke, modernere modellen (Cubus, Lux, Lanoo). Permanent komt Team 7 met nieuwe, dikwijls  ingenieuze oplossingen voor meubelconstructie, zoals “technologische” verlengsystemen voor tafels, laden van twee meter breedtebibliotheekkasten met draagvlakken tot 130cm, top/front schuifdeuren.

In onze zoektocht naar nieuwe producten bezoeken we  jaarlijks de beurs van Keulen, waar vele van onze producenten aanwezig zijn. Maar telkens missen we de helft van onze afspraken, omdat we niet uitgekeken raken  over de nieuwe producten op de stand van Team 7.

Het Team 7 assortiment beperkt zich  niet tot pasklare kasten, tafels en bedden, maar biedt eveneens modulaire oplossingen (Regal- en Korpussysteem) met bijna onbegrensd maatwerk. Houtconstructies kunnen worden gecombineerd met glas en leer,  in verschillende tinten.

Team 7: een hart van hout 

Vakmanschap, liefde voor het hout, eerbied voor de natuur en passie voor het mooie zijn de ingrediënten van het Team 7 meubilair, dat u bij Nirwana  kan zien, aanvoelen, keuren en eventueel kopen