Tommy M

Marriot - zwart leder

Nirwana heeft deze Duitse fabrikant van relaxzetels en salons aan haar gamma toegevoegd om de volgende redenen:

  1. De hoogstaande kwaliteit van afwerking en de originele stijl en creatieve design van de handgemaakte producten. Tommy M laat u bijvoorbeeld kiezen uit  een tiental siernaden.
  2. De  know how in leerbehandeling en leerfinish wordt toegepast op  hoogwaardige en duurzame materialen. Door ambachtelijke nabehandeling  met was en oliën, het polieren en strijken van  natuurlijke, niet-gecorrigeerde  huiden van runderen, stieren, Nijlbuffels of Pamparunderen bekomt men een grote diversiteit  in modellen en tegelijk een uitgesproken individualiteit van elk product.
  3. Het samenbrengen van natuur, design en ambacht gaat niet ten koste van comfort. De modellen bestaan in gewone of extra-large maten en de kussens getuigen van originaliteit en aandacht  voor ergonomie.

Het traditioneel looien van leer is een sterk  vervuilend proces met minerale zouten, chroom, aluminium en dergelijke. Natuurlijk looien wordt stilaan meer toegepast en gebeurt meestal op basis van plantaardige elementen geproduceerd in daartoe speciaal aangelegde monocultuur plantagesEen nieuw proces, “Biolive” looien, werkt met  afvalproducten van de olijfproductie  (extracten van olijfbladeren en olijfdraf) en wordt ook door Tommy M gebezigd.

Zoals bij andere van onze milieu- en  natuurbewuste producenten vanuit Duitsland of Oostenrijk (Team 7, Wolkenweich, Moizi, Moll) worden we niet teleurgesteld met betrekking tot kwaliteit en afwerking, maar valt  het ook op dat de politiek  van  kostenbeheersing in die landen heeft geleid tot prijscompetitieve  producten.

Nirwana heeft de volgende modellen in de toonzaal:

Osiris 3-zit en longchair
vanaf € 4.515 in stof
           € 6.391 in leer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marriot 3- en 2.5-zit
vanaf € 4.209 in stof
           € 6.129 in leer

 

Fabrizio met voetenbank
vanaf € 2.017 in stof
€ 2.334 in leer

Marconi

 

 

 vanaf €1.263 in stof
            €1.513 in leer