Tommy M

Marriot - zwart leder

Nirwana heeft deze Duitse fabrikant van relaxzetels en salons aan haar gamma toegevoegd om de volgende redenen:

  1. De hoogstaande kwaliteit van afwerking en de originele stijl en creatieve design van de handgemaakte producten. Tommy M laat u bijvoorbeeld kiezen uit een tiental siernaden.
  2. De know how in leerbehandeling en leerfinish wordt toegepast op hoogwaardige en duurzame materialen. Door ambachtelijke nabehandeling met was en oliën, het polieren en strijken van natuurlijke, niet-gecorrigeerde huiden van runderen, stieren, Nijlbuffels of Pamparunderen bekomt men een grote diversiteit in modellen en tegelijk een uitgesproken individualiteit van elk product.
  3. Het samenbrengen van natuur, design en ambacht gaat niet ten koste van comfort. De modellen bestaan in gewone of extra-large maten en de kussens getuigen van originaliteit en aandacht voor ergonomie.

Het traditioneel looien van leer is een sterk vervuilend proces met minerale zouten, chroom, aluminium en dergelijke. Natuurlijk looien wordt stilaan meer toegepast en gebeurt meestal op basis van plantaardige elementen geproduceerd in daartoe speciaal aangelegde monocultuur plantages. Een nieuw proces, “Biolive” looien, werkt met afvalproducten van de olijfproductie (extracten van olijfbladeren en olijfdraf) en wordt ook door Tommy M gebezigd.

Zoals bij andere van onze milieu- en natuurbewuste producenten vanuit Duitsland of Oostenrijk (Team 7, Wolkenweich, Moizi, Moll) worden we niet teleurgesteld met betrekking tot kwaliteit en afwerking, maar valt het ook op dat de politiek van kostenbeheersing in die landen heeft geleid tot prijscompetitieve producten.

Nirwana heeft de volgende modellen in de toonzaal:

Osiris 3-zit en longchair
vanaf € 4.515 in stof
€ 6.391 in leer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marriot 3- en 2.5-zit
vanaf € 4.209 in stof
€ 6.129 in leer

 

 

Fabrizio met voetenbank
vanaf € 2.017 in stof
€ 2.334 in leer

Marconi

 

 

vanaf €1.263 in stof
€1.513 in leer